Image header

544-0672
123 173 29 32
Gåvor går till den svenska ideella föreningen
Hemlösa.se - Homeless Foundation

Vi söker mobiltelefoner för Hemlösa, både gamla och nya.
Har du någon liggandes? kontakta oss!

0762 66 19 53
info@hemlosa.se

Hemlösas Internationella Melodifestival

Stor internationell musiktävling för de hemlösas skull

Läs mer här

Homeless International Melody Festival

in english

Read more here

Hemlösas Kulturhus är en ny verksamhet som startat i centrala Stockholm där hemlösa kan engagera i med aktiviteter samt att få hjälp och stöd.
Kulturhuset, med tillhörande café, invigdes 2016 i Skanskas lokaler precis bredvid Hotel Sheraton vid Tegelbacken i Stockholm.

Onlinetidningen Stockholm Direkt skrev om händelsen:
Stans hemlösa har fått ett eget kulturhus mitt i city

I en utgåva av tidningen Equmenia från 2015 finns nu en artikel om Hemlösa.se:s ledare Kavian Ferdowsi och hans arbete för hemlösa.

Läs hela tidningen online

Hemlösas
Internationella Flagga

Videoanimering:

För mer information, kontakta Kavian Ferdowsi på 0762 661 953 eller


Hemlösas Tomte information och bilder

Behöver du stöd?

Är du hemlös, fattig eller behöver hjälp med det nödvändigaste?

Vill du hjälpa?

Det finns flera sätt att hjälpa till på:

  • Volontärarbete
  • Kläder och mat
  • Transportmedel
  • Yrkesmässig kunskap
  • Hushållsprodukter
  • ...och mycket mer!


Jobbsökande hemlösa

Gregory Stockholm
Mimoza Shanani Stockholm
Nurullin Ayrat Stockholm
Mudhafar Bunyan Stockholm
Se alla sökande

Kavian Ferdowsi

Kavian (Hassan) Ferdowsi är Hemlösa.se:s grundare och ledare. Det var han som kom med organisationens idéer och planer för framtiden. Han bor i en liten 1a inne i centrala Stockholm och jobbar runt 16h ideellt varje dag utan att få någon lön.

Han är född i Iran, men flyttade för några år sen till Sverige eftersom han var rädd att kidnappas och dödas då han bodde i ett land dominerat av islam. Medans han bodde i Iran konverterade han från islam till kristendomen och blev därefter utstött och förföljd av samhället.

Enligt Sharialagarna var han tvungen att dö så han fick leva gömd i flera år innan han till slut flydde till Sverige. Under åren som kristen i Iran drev han en underjordisk kristen församling.

När han kom till Sverige levde han själv i perioder av hemlöshet. Han var dessutom tvungen att leva i det fördolda eftersom han saknade uppehållstillstånd. Han sov på bänkar, i bussar och ett tag i en kall stuga i skogen utan vatten. Han levde i hemlöshet i 3 år innan Immanuelskyrkan, som han gick till, ordnade en lägenhet åt honom i centrala Stockholm där han lever än idag.

Det var år 2011 som Migrationsdomstolen slog fast att Kavian fick stanna på grund av sin kristna tro, det var då fick han sitt permanenta uppehållstillstånd här i Sverige. Sedan dess har Kavian ivrigt arbetat med att främja de hemlösas situation.

Copyright: hemlosa.se

Under 2013 blev Kavians arbete uppmärksammat av mediavärlden. Ett filmbolag är i startgroparna för en inspelning av en dokumentärfilm om Kavians liv och arbete. Dokumentärfilmen regisseras av Linnea Widén från Azusa Street Productions. En av filmbolagets senaste skapelser är en dokumentär om Victoria och Daniels bröllopspresent. Mer information om filmbolaget kan hittas på www.azusastreet.se.

Tidningsartiklar om Kavians liv i Sverige
Spara bilden eller öppna i ny flik för att se i detalj